Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

HORIACI TANKER v mori môže vybuchnúť: Hrozí ekologická katastrofa

Na snímke horiaci tanker Sanchi, ktorý sa v sobotu 6. januára 2018 v Juhočínskom mori zrazil s hongkonskou nákladnou loďou. Horiaci tanker môže vybuchnúť a spôsobiť ekologickú katastrofu, obávajú sa odborníci. Napriek medzinárodnému úsiliu je po nehode stále nezvestných 32 členov posádky tankera Sanchi, z toho 30 občanov Iránu a dvaja Bangladéšania. Foto: TASR/ AP Sin-chua

Napriek medzinárodnému úsiliu je po nehode stále nezvestných 32 členov posádky tankera Sanchi, z toho 30 občanov Iránu a dvaja Bangladéšania.

Peking 8. januára (TASR) - Odborníci sa obávajú, že horiaci tanker, ktorý sa v sobotu v Juhočínskom mori zrazil s hongkonskou nákladnou loďou, vybuchne a spôsobí ekologickú katastrofu. Informovala o tom v pondelok BBC.

Napriek medzinárodnému úsiliu je po nehode stále nezvestných 32 členov posádky tankera Sanchi, z toho 30 občanov Iránu a dvaja Bangladéšania. Záchranári sa však k tankeru nemôžu priblížiť. Prekáža im v tom hustý, jedovatý dym, ktorý z horiacej lode vychádza. Všetkých 21 členov posádky nákladnej lode sa podarilo zachrániť.

Tanker Sanchi prevážal z Iránu do Južnej Kórey 160,000 ton ropného kondenzátu v hodnote približne 60 miliónov dolárov. V sobotu podvečer sa približne 260 kilometrov východne od ústia rieky Jang-c’-ťiang zrazil s hongkonskou nákladnou loďu CF Crystal vezúcou náklad obilia zo Spojených štátov.

Príčiny kolízie oboch lodí zatiaľ podľa BBC nie sú známe.