Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Najmenej desať ľudí zahynulo pri zrútení domu v Bombaji

Záchranári hľadajú ľudí v ruinách po páde budovy 11. júna 2013 v obľúbenej štvrti Mahim v indickom Bombaji. Foto: FOTO TASR/AP

Pred desiatimi dňami sa v Bombaji zrútila aj ďalšia budova, pričom prišlo o život desať ľudí.

Naí Dillí 21. júna (TASR) - Najmenej desať ľudí vrátane piatich detí zahynulo dnes pri zrútení trojpodlažnej budovy v Bombaji. Záchranárom sa z trosiek podarilo vyslobodiť 20 živých osôb a deväť z nich utrpelo zranenia, informovala miestna polícia.

K nešťastiu došlo v preľudnenej bombajskej štvrti Tháné. Podľa polície sa 20 rokov stará budova zrútila v čase, keď väčšina ľudí ešte spala. Príčina tragédie nie je zatiaľ známa, odohrala sa však uprostred monzúnových dažďov.

Agentúra AP pripomenula, že k zrúteniu domov v Indii dochádza pomerne často. Niektorí stavitelia totiž používajú nevyhovujúce materiály a viacposchodové budovy stavajú neraz bez adekvátneho stavebného dozoru.

Pred desiatimi dňami sa v Bombaji zrútila iná budova, pričom prišlo o život desať ľudí. V apríli pri kolapse osemposchodovej, nelegálne postavenej budovy vo štvrti Tháné prišlo o život 74 osôb. Išlo o najhoršiu tragédiu tohto druhu za posledné desaťročia.