Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Zahraničie

Izrael hlási po útoku viac ako 1000 obetí, v Gaze evidujú 830 mŕtvych

Palestínčania mávajú svojou štátnou vlajkou a oslavujú zničeným izraelským tankom pri plote pásma Gazy východne od Chán Júnis južne v sobotu 7. októbra 2023. Militantní vládcovia Hamasu v pásme Gazy uskutočnili v sobotu na úsvite bezprecedentný útok na Izrael na viacerých frontoch, keď vypálili tisíce rakiet, keď desiatky bojovníkov Hamasu prenikli letecky, pozemne a námorne na silne opevnenú hranicu na niekoľkých miestach a zastihli krajinu mimo stráže počas veľkého sviatku. Foto: TASR/AP

Prekvapivý masívny útok Hamasu z pásma Gazy je zďaleka najsmrteľnejším útokom militantov v histórii Izraela.

Jeruzalem 10. októbra (TASR) - Na viac ako 1000 sa zvýšil počet obetí masívneho útoku palestínskeho militantného hnutia Hamas na Izrael, oznámil v utorok predstaviteľ izraelskej armády. Palestínske úrady hlásili po odvetných útokoch Izraela v Gaze 830 mŕtvych. TASR informácie prevzala z agentúry AP a britskej spravodajskej stanice BBC.

Aktualizovanú bilanciu obetí v Izraeli oznámil novinárom brigádny generál Dan Goldfus. "Chystáme sa pokračovať v ofenzíve a zaútočiť na teroristickú skupinu Hamas a akúkoľvek inú skupinu, ktorá je v Gaze," povedal. Izrael bude podľa jeho slov musieť "zmeniť realitu zvnútra Gazy, aby sa to už viac neopakovalo".

Prekvapivý masívny útok Hamasu z pásma Gazy je zďaleka najsmrteľnejším útokom militantov v histórii Izraela, píše AP.