Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Izrael podnikol mohutný letecký útok na ciele Hamasu v pásme Gazy

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Pri piatkových izraelských útokoch v pásme Gazy zahynuli štyria militanti z hnutia Hamas.

Jeruzalem 20. júla (TASR) - Izraelské letectvo spustilo v piatok mohutný útok na viacero cieľov palestínskeho militantného hnutia Hamas v pásme Gazy. Informoval o tom na svojej internetovej stránke denník Jerusalem Post.

"Ide o rozsiahly útok na viacerých miestach, ktorý sa uskutočnil v reakcii na závažný incident, pri ktorom došlo dnes popoludní k streľbe na príslušníkov našich ozbrojených síl," uvádza sa vo vyhlásení komunikačného odboru izraelskej armády.

Hovorca izraelských ozbrojených síl tiež uviedol, že jednotky židovského štátu pozostávajúce z tankov a vojenských lietadiel podnikli predtým niekoľko útokov na ciele "teroristickej organizácie Hamas".

"Za tento incident, ako aj za sériu teroristických útokov uskutočnených v posledných mesiacoch ponesie zodpovednosť Hamas. Táto teroristická organizácia sa rozhodla pre zhoršenie bezpečnostnej situácie a bude znášať dôsledky svojich činov," uvádza sa ďalej vo vyhlásení izraelských ozbrojených síl, ktoré boli uvedené do stavu vysokej bojovej pohotovosti s cieľom "urobiť všetko potrebné pre zaistenie bezpečnosti občanov Izraela".

Podľa denníka Haarec zahynuli pri piatkových izraelských útokoch v pásme Gazy štyria militanti z hnutia Hamas.