Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Zahraničie

Izraelčan sa zapálil počas protestu za dostupnejšie bývanie

Počas sobotného protestného pochodu proti vysokým cenám bývania sa jeden z demonštrantov v izraelskom Tel Avive zapálil. Foto: TASR/AP

Napriek snahe okolostojacich utrpel muž popáleniny na väčšine svojho tela a bol vo vážnom stave prevezený do nemocnice.

Tel Aviv 14. júla (TASR) - Počas sobotného protestného pochodu proti vysokým cenám bývania sa jeden z demonštrantov v izraelskom Tel Avive zapálil. Informovala o tom agentúra DPA na základe správ izraelskej polície.

Protestujúci, ktorí sa ocitli v blízkosti horiaceho muža, okamžite začali oblievať štyridsiatnika vodou. Zábery, ktoré odvysielala izraelská televízia Kanál 10, ukazujú, ako sa ľudia pokúšajú uhasiť oheň tričkami. Napriek snahe okolostojacich utrpel muž popáleniny na väčšine svojho tela a bol vo vážnom stave prevezený do nemocnice.

Podľa svedkov, ktorí sa vyjadrili pre rozhlasovú stanicu Israel Radio, muž prišiel na zhromaždenie s fľašou horľaviny a predtým, ako sa zapálil, hovoril o samovražde.

Agentúra Associated Press uvádza, že protesty formou samoupálenia nie sú v Izraeli bežné a zatiaľ nie je známe, čo muža k tomuto kroku viedlo.

Incident sa odohral počas pochodu tisícok Izraelčanov, ktorí si pripomínajú jeden rok od začiatku protestov proti vysokým cenám bývania.