Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Zahraničie

Izraelský premiér: Schválenie pomoci USA bráni západnú civilizáciu

Na archívnej snímke izraelský premiér Benjamin Netanjahu. Foto: TASR/Michal Svítok

Balík zákonov prijatý americkou snemovňou zahŕňa 13 miliárd dolárov na vojenskú pomoc pre Izrael v jeho vojne proti Hamasu.

Jeruzalem 20. apríla (TASR) – Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v sobotu povedal, že schválenie novej vojenskej pomoci v Snemovni reprezentantov USA ukazuje silnú podporu pre jeho krajinu a "bráni západnú civilizáciu". Informovala o tom agentúra AFP, píše TASR.

Balík zákonov prijatý americkou snemovňou zahŕňa 13 miliárd dolárov na vojenskú pomoc pre Izrael v jeho vojne proti Hamasu.

"Kongres USA práve drvivou väčšinou prijal zákon o pomoci, ktorý si veľmi ceníme a ktorý demonštruje silnú podporu oboch strán (v americkom Kongrese) pre Izrael a bráni západnú civilizáciu. Ďakujeme vám priatelia," napísal Netanjahu na sieti X.

Podľa izraelského ministra zahraničných vecí Jisraela Kaca je rozhodnutie z Washingtonu "jasným odkazom pre našich nepriateľov", ako aj dôkazom silných vzťahov a strategického partnerstva medzi Izraelom a USA.

"Dúfam, že čoskoro prejde v Senáte," uviedol Kac na sociálnej sieti. Poďakoval sa zároveň republikánskemu predsedovi Snemovne reprezentantov Mikeovi Johnsonovi i lídrovi demokratickej menšiny v dolnej komore amerického Kongresu Hakeemovi Jeffriesovi.