Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Zahraničie

Jackie Chan bojuje za lepší svet

Hongkongský herec Jackie Chan na fototermíne filmu Karate Kid pred budovou Ríšskeho snemu v Berlíne 19.júla 2010. Foto: TASR/AP

Obľúbený filmový bojovník sa tento týždeň chystá do Mjanmarska, kde bude tri dni bojovať proti obchodovaniu s deťmi.

Rangún 3. júla (TASR)- Hongkonský herec Jackie Chan navštívi tento týždeň Mjanmarsko ako vyslanec dobrej vôle Detského fondu OSN (UNICEF), aby pomohol bojovať proti obchodovaniu s deťmi. Informovala dnes o tom agentúra AP.

Chan sa počas trojdňovej misie oboznámi s projektmi UNICEF-u, ktoré pomáhajú obetiam obchodovania s deťmi, potrebujúcim špeciálnu starostlivosť kvôli traume a iným ťažkostiam.

Herec sa tiež stretne s predstaviteľmi mjanmarského ministerstva sociálnych vecí a členmi špeciálnej policajnej jednotky, určenej na boj proti obchodovaniu s ľuďmi.

Výročná správa amerického ministerstva zahraničných vecí o obchodovaní s ľuďmi uviedla, že tisíce detí v Mjanmarsku sú nútené slúžiť v národnej armáde a etnických vojenských skupinách.

Mjanmarsko však minulý týždeň podpísalo dohodu s OSN o zákaze verbovania detských vojakov a prepustení zo služby tých, ktorí už boli naverbovaní.