Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Juncker: Francúzski prezidenti boli vždy proeurópski

Na snímke predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker. Foto: TASR/AP

Predseda Európskej komisie tento týždeň podporil víťaza prvého kola prezidentských volieb Emmanuela Macrona. Jeho hovorca ho označil za reprezentanta európskych hodnôt a zachovania Európskej únie.

Brusel 29. apríla (TASR) – Francúzi by mali zostať sami sebou a držať sa svojej tradície budovania Európy, vyhlásil dnes v súvislosti s francúzskymi prezidentskými voľbami predseda Európskej komisie (EK) Jean-Claude Juncker.

"Všetci francúzski prezidenti počas 4. aj 5. republiky podporovali európsku integráciu. Ešte neprišla chvíľa, keď sa rozbije to, čo sa dlho integrovalo," vyhlásil Juncker na margo volieb hlavy štátu vo Francúzsku.

Aktuálneho francúzskeho prezidenta Francoisa Hollanda, pre ktorého bol dnešný summit EÚ v Bruseli posledným európskym summitom v úrade, pochválil Juncker za jeho proeurópsky prístup.

Juncker tento týždeň podporil víťaza prvého kola prezidentských volieb Emmanuela Macrona. Jeho hovorca ho označil za reprezentanta európskych hodnôt a zachovania Európskej únie.

Junckerove vyhlásenie medzi dvoma kolami volieb prekvapilo médiá, pretože EK nezvykne komentármi vstupovať do vnútorného politického diania v členských krajinách.