Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

K Holandsku sa blíži silná víchrica, spoločnosť KLM zrušila 220 letov

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Holandský kráľovský meteorologický ústav avizoval, že rýchlosť vetra v niektorých oblastiach krajiny by vo štvrtok mohla dosiahnuť až 120 kilometrov za hodinu.

Amsterdam 18. januára (TASR) - Dovedna 220 letov naplánovaných na štvrtok zrušila holandská letecká spoločnosť KLM v očakávaní silnej víchrice. Aerolínie v stredu na svojej webstránke oznámili, že sa takto rozhodli s ohľadom na "nepriaznivé poveternostné podmienky".

Pred pravdepodobnými ďalšími zrušeniami či meškaniami letov varovalo aj vedenie amsterdamského letiska Schiphol. Holandský kráľovský meteorologický ústav (KNMI) avizoval, že rýchlosť vetra v niektorých oblastiach krajiny by vo štvrtok mohla dosiahnuť až 120 kilometrov za hodinu.

Pre veľké časti Holandska bolo vydané varovanie pred hroziacim nepriaznivým počasím, informovala agentúra DPA.

Pred možným meškaním vlakov a obmedzením spojov varovala v súvislosti s blížiacou sa víchricou aj holandská železničná spoločnosť.

Extrémne zlé počasie zažilo Holandsko naposledy 3. januára, keď cez krajinu prechádzala tlaková níž Eleanor. Nízko položené Holandsko muselo vtedy vôbec po prvý raz zatvoriť všetky svoje pobrežné protipovodňové zábrany.