Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Zahraničie

Kim Čong-un prisľúbil ďalší rozvoj vzťahov s Čínou

Na snímke severokórejský vodca Kim Čong-un. Foto: TASR/AP

Kim Čaovu návštevu označil za významnú v spojitosti s potvrdením neporaziteľnosti priateľstva medzi KĽDR a Čínou i v spojitosti s ďalším rozvojom a spoluprácou týchto krajín.

Pchjongjang 14. apríla (TASR) - Severokórejský vodca Kim Čong-un v sobotu v Pchjongjangu s predsedom stáleho výboru politbyra Ústredného výboru Komunistickej strany Číny Čaom Le-ťim rokoval o spôsoboch ako prehĺbiť vzájomné vzťahy medzi týmito dvomi krajinami, informuje TASR podľa agentúry Jonhap.

Kim Čaovu návštevu označil za významnú v spojitosti s potvrdením neporaziteľnosti priateľstva medzi KĽDR a Čínou i v spojitosti s ďalším rozvojom a spoluprácou týchto krajín, uviedla severokórejská štátna tlačová agentúra KCNA. Kim vyjadril očakávanie, že pokračovanie v pretrvávajúcich tradíciách priateľstva povedie k úspešnému naplneniu, píše Jonhap.

Čao Le-ťi pricestoval do Severnej Kórey ešte minulý týždeň pri príležitosti 75. výročia nadviazania vzájomných diplomatických vzťahov. Po prezidentovi Si Ťin-pchingovi a premiérovi Li Čchiangovi je tretím najvyššie postaveným čínskym politikom. Si Ťin-pching a severokórejský vodca Kim Čong-un sa naposledy stretli v roku 2019, pripomenula agentúra AFP.