Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Vo Francúzsku preverujú chyby médií počas útokov

Najnovšie číslo satirického magazínu Charlie Hebdo bude možné kúpiť v limitovanom počte aj na Slovensku Foto: TASR/AP

Objavili sa obvinenia, že spravodajské televízne stanice odhalili priveľa informácií o miestach, kde sa ukrývajú rukojemníci atentátnikov, a to ich ohrozovalo.

Paríž 15. januára (TASR) - Francúzsky orgán pre kontrolu vysielania elektronických médií mal dnes mimoriadne zasadnutie s mediálnymi organizáciami, aby spoločne preskúmali "chyby" pri spravodajskom pokrývaní teroristických útokov v oblasti Paríža. Bolo pri nich zabitých 20 ľudí vrátane troch strelcov, pripomenula tlačová agentúra AP.

Objavili sa obvinenia, že spravodajské televízne stanice odhalili priveľa informácií o miestach, kde sa ukrývajú rukojemníci atentátnikov, a to ich ohrozovalo. Niektorí predstavitelia uviedli, že stanice tým narušovali policajné operácie.

Francúzska rada pre vysielanie si prezrie stovky hodín televíznych záznamov a na základe toho rozhodne, či sa francúzske televízne stanice dopustili chýb trestateľných pokutami alebo sankciami. Rada, známa pod francúzskou skratkou CSA, tiež rozhodne o pravidlách pre spravodajské pokrývanie mimoriadnych udalostí v budúcnosti.

Rýchly priebeh najkrvavejších a najdramatickejších teroristických útokov, aké sa vo Francúzsku odohrali za posledné desaťročia, pripútal k televíznym obrazovkám v krajine milióny ľudí.