Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Zahraničie

Potápači v Budapešti vyzdvihli z vraku prvú z obetí

Na snímke záchranári v gumených člnoch prepravujú pravdepodobne telá obetí, ktoré našli v potopenej lodi Hableány v Dunaji v Budapešti 3. júna 2019. Foto: TASR/AP

Po dopoludňajšom prieskumnom ponore maďarskí potápači našli jednu obeť, zaregistrovali jej miesto a pokračovali v skúmaní stavu potopeného vraku.

Budapešť 3. júna (TASR) - Kórejskí potápači v pondelok podvečer vyzdvihli z vraku vyhliadkovej lode potopenej minulý týždeň v Budapešti prvú z obetí. Podľa spravodajského servera Ripost.hu to potvrdila maďarská protiteroristická jednotka TEK.

TEK vo vyhlásení uviedol, že v pondelok maďarskí potápači a kórejskí experti zasahovali spoločne pod vedením TEK. Po dopoludňajšom prieskumnom ponore maďarskí potápači našli jednu obeť, zaregistrovali jej miesto a pokračovali v skúmaní stavu potopeného vraku.

Kórejskí potápači sa potom ponorili a nájdené telo obete vyzdvihli z koryta rieky. Bližšie informácie o identite mŕtveho zatiaľ nie sú známe.

TEK zdôraznil, že záchranná operácia pokračuje ďalej, a že odborníci pracujú na bezpečnom vyriešení tejto mimoriadnej situácie.

Záchranári doteraz pátrali po 19 nezvestných - juhokórejských pasažieroch a dvoch členoch maďarskej posádky. Pri nehode zahynulo najmenej sedem turistov, ďalších siedmich sa podarilo z vody zachrániť. Na palube vyhliadkovej lode cestovalo 33 kórejských turistov.

(spravodajca TASR Ladislav Vallach)