Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Zahraničie

Cestujúca v lietadle z Paríža mala údajne v tele bombu

Boeing 767 Foto: flightglobal.com

Na palube lietadla Boeing 767 bolo 179 cestujúcich a deväť členov posádky.

Washington 22. mája (TASR) - Washington 22. mája (TASR) - Lietadlo z Paríža do Severnej Karolíny muselo dnes núdzovo pristáť v americkom štáte Maine, lebo jedna cestujúca tvrdila, že má v tele implantovanú výbušninu.

Uviedla to televízia CNN, s odvolaním sa na kanceláriu predsedu kongresového výboru pre vnútornú bezpečnosť Petra Kinga.

Boeing 767 americkej leteckej spoločnosti U.S. Airways smeroval do Charlotte v Severnej Karolíne, odklonili ho do Bangoru v Maine po správach o "podozrivom správaní" pasažiera.

Na palube lietadla, ktoré štartovalo z parížskeho letiska Charlesa de Gaulla, bolo 179 cestujúcich a deväť členov posádky. Podľa CNN bola podozrivá žena z Kamerunu a nastúpila bez batožiny.

Severoamerické veliteľstvo protivzdušnej obrany (NORAD) nasadilo kvôli situácii dve bojové stíhačky F-15, bližšie informácie neposkytlo.

Podľa očitých svedkov napísala cestujúca stewardke na lístok hrozbu, že má v tele bombu. Lekári, ktorí boli medzi cestujúcimi, ženu prehliadli, ale nenašli nijaké stopy po operačnom zákroku. Pilot nahlásil bezpečnostný problém.

Americký Úrad pre bezpečnosť dopravy (TSA) uviedol, že si bol vedomý správ o pasažierovi, ktorý sa počas letu podozrivo správal, a preto let presmerovali. Lietadlo po pristátí v Maine bude pokračovať do Charlotte.