Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Zahraničie

Vrah z maďarskej Kulcse čin neľutuje, rodinu vnímal ako nepriateľov

Členovia maďarskej protiteroristickej policajnej jednotky zatýkajú 24-ročného páchateľa Csanáda Jutasa H. (vpravo), ktorý v rodinnom dome v maďarskej obci Kulcs, 60 km južne od Budapešti, 6. apríla 2012 zavraždil štyroch rodinných príslušníkov a troch ťažko zranil. Foto: TASR/MTI

Muž podľa výsledkov doterajšieho vyšetrovania svojich rodinných príslušníkov napadol v rôznych častiach rodinného domu a v rôznom čase.

Budapešť 12. apríla (TASR) – Maďarská polícia opätovne vypočula Csanáda Jutasa H., ktorý je podozrivý zo spáchania štvornásobnej vraždy v obci Kulcs z minulého piatka. V stredu na mieste činu vykonala rekonštrukciu prípadu, uviedla maďarská tlačová agentúra MTI.

Ako pre MTI povedal obhajca podozrivého Tibor Hortobágyi, v kulcsskom rodinnom dome Csanád Jutas H. ukázal na figurínach, ako vražedný útok na svojich príbuzných vykonal. "Nič nové nepovedal, zo svojej výpovede nič neubral ani nič k nej nepridal," dodal obhajca.

Podozrivý 24-ročný muž sa predtým na polícii i na súde priznal k násilnému trestnému činu, ktorý si vyžiadal štyri obete a troch ťažko zranených.

Príslušníci Centra boja proti terorizmu (TEK) zadržali podozrivého v piatok neďaleko miesta činu. Zadržaný mal pri sebe niekoľko sečných zbraní, ktoré mal použiť pri útoku na príslušníkov svojej rodiny.

Muž podľa výsledkov doterajšieho vyšetrovania svojich rodinných príslušníkov napadol v rôznych častiach rodinného domu a v rôznom čase. Ešte v stredu zavraždil niekoľkými bodnými ranami svojho 34-ročného brata. Starých rodičov dobodal nožom vo štvrtok. Otca, matku a sestru chcel zavraždiť elektrinou, čo sa mu však nepodarilo.

Napokon 36-ročnú sestru ťažko zranil nožom, ktorým potom zranil aj 60-ročného otca a zabil ho mačetou. Rovnakými nástrojmi zranil aj 63-ročnú matku. Na pomoc prišiel 56-ročný priateľ sestry, ktorého útočník tiež ťažko zranil.

Podozrivý v piatok polícii povedal, že neľutuje svoj čin a že už mesiace cítil v sebe sklony k vražde. Členov svojej rodiny vnímal ako smrteľných nepriateľov a preto na nich zaútočil.