Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Zahraničie

McDonald's zaznamenal výpadky systému po celom svete

Thajčania sedia v prevádzke spoločnosti McDonald's v Bangkoku v piatok 15. marca 2024. Foto: TASR/AP

Spoločnosť McDonald's Corp. uviedla, že problémy nespôsobil kybernetický útok, neuviedla však ďalšie podrobnosti o ich príčine.

Chicago 15. marca (TASR) - Spoločnosť McDonald's v piatok zaznamenala výpadky svojho systému po celom svete. Porucha vyradila z prevádzky na dlhé hodiny mnohé reštaurácie a viedla ku sťažnostiam zákazníkov na sociálnych sieťach. Sieť podnikov rýchleho občerstvenia podľa vlastného vyjadrenia pracuje na odstránení tohto "technologického výpadku". TASR o tom informuje podľa správy agentúry AP.

Spoločnosť McDonald's Corp. uviedla, že problémy nespôsobil kybernetický útok, neuviedla však ďalšie podrobnosti o ich príčine. Webstránka Downdetector potvrdila v uplynulých hodinách aj výrazný nárast problémov v aplikácii McDonald's.

"Všetky reštaurácie McDonald's sú pripojené na globálnu sieť a práve tá má problém," uviedol Patrik Hjetle, majiteľ viacerých prevádzok vo Švédsku.

Reštaurácia v Bangkoku vyvesila na vstup nápis "Technici vykonávajú aktualizáciu systému" a ospravedlnila sa za nepríjemnosti aj napriek tomu, že zákazníci si už mohli objednávky zadať aj zaplatiť digitálne.

Nefunkčnosť systému si všimol aj pracovník reštaurácie v Miláne. Po niekoľkých hodinách sa ho podarilo opäť sprevádzkovať podľa inštrukcií technika.

Hovorca siete McDonald's v Dánsku poskytol vyhlásenie, že "technologickú poruchu" sa podarilo odstrániť a reštaurácie opäť otvorili.