Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Zahraničie

Mitt Romney obviňuje Baracka Obamu, že voličom nehovorí pravdu

Mitt Romney Foto: TASR/AP

Republikánsky uchádzač poukázal na dve oblasti, v ktorých sa podľa neho Obama do určitej miery vyjadruje o svojich plánoch hmlisto.

Washington 5. apríla (TASR) - Republikánsky uchádzač o prezidentskú nomináciu v USA Mitt Romney spochybnil pravdovravnosť amerického prezidenta Baracka Obamu a obvinil ho, že sa v kampani "hrá na skrývačku" a voličov neinformuje o svojich skutočných plánoch. Uviedla to dnes agentúra AP.

Podľa Romneyho sa Obama snaží odpútať pozornosť voličov od výsledkov svojho prvého volebného obdobia a zároveň im odopiera informácie o svojich plánoch na druhé volebné obdobie.

Republikán Romney v stredu na zhromaždení editorov a vydavateľov tlače povedal, že Obamove výroky smerom k ruskému prezidentovi Dmitrijevovi Medvedevovi spochybňujú úprimnosť šéfa Bieleho domu.

Obama v Soule hovoril Medvedevovi, že ohľadom rokovaní o protiraketovom štíte bude flexibilnejší po prezidentských voľbách v USA - počas svojho druhého a posledného volebného obdobia. Lídri nevedeli, že ich konverzáciu zachytili mikrofóny novinárov, pripomína AP.

Romney, ktorý pravdepodobne bude vyzývateľom Obamu v novembrových voľbách, amerického prezidenta tiež obvinil, že vo volebnom roku uskutočňuje rad zmien v daňovej oblasti, v regulatívach a v energetike.

Samotného Romneyho pritom ostro kritizujú jeho republikánski súperi v boji o nomináciu, že mení svoje názory - od umelého prerušenia tehotenstva až po boj s klimatickými zmenami -, aby získal podporu konzervatívnych voličov.

Foto: TASR/AP
Republikánsky uchádzač poukázal na dve oblasti, v ktorých sa podľa neho Obama do určitej miery vyjadruje o svojich plánoch hmlisto. Jedna oblasť sa týka Obamových výrokov smerom k Medvedevovi, ďalšou je budúcnosť príspevkových vládnych programov sociálneho zabezpečenia a program Medicare.

Podľa Romneyho slov Obamove vyjadrenie smerom k Medvedevovi vyvoláva pochybnosti o tom, čo vlastne americký prezident zamýšľa urobiť inak po voľbách, keď sa ho voliči už nebudú pýtať.