Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Zahraničie

Mníchovské letisko pre nepriaznivé počasie zrušilo ďalších 60 letov

Na snímke letisko v nemeckom Mníchove. Foto: TASR/AP

Letecké spoločnosti na mníchovskom letisku už predtým zredukovali letové plány v dôsledku hustého sneženia z uplynulého víkendu a utorkového mrznúceho dažďa.

Mníchov 6. decembra (TASR) - Počasie aj v stredu komplikovalo prevádzku letiska v bavorskej metropole Mníchov. Z dovedna 560 plánovaných letov muselo byť 60 zrušených, uviedlo prostredníctvom jedného zo svojich hovorcov letisko. Informovala o tom agentúra DPA.

Letecké spoločnosti na mníchovskom letisku už predtým zredukovali letové plány v dôsledku hustého sneženia z uplynulého víkendu a utorkového mrznúceho dažďa.

"Toto sú dôsledky. Kým sa všetko dostane do normálnych koľají, to potrvá," uviedol hovorca letiska.

Ďalšia úplná odstávka prevádzky letiska následkom počasia, k akej došlo na šesť hodín v priebehu utorka, sa však už podľa letiska neočakáva. Nemožno vylúčiť, že aj v nadchádzajúcich dňoch dôjde ešte k úpravám letového poriadku, "najhoršie však máme za sebou", citovala hovorcu DPA.

Mrznúci dážď postihol v utorok predovšetkým severnú časť letiska, z ktorej museli odstraňovať hrubú vrstvu ľadu.

V dôsledku obmedzení zostali na letisku uviaznuté stovky cestujúcich, ktorým boli poskytnuté potraviny a nápoje, píše DPA.

Silné sneženie, ktoré postihlo časti Bavorska ovplyvnilo prevádzku mníchovského letiska už v priebehu víkendu. Nemecká meteorologická služba (DWD) počíta s hrozbou mrznúceho dažďa a poľadovice počas nadchádzajúcich nocí predovšetkým na juhu a východe Bavorska.