Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Zahraničie

Muž spáchal samovraždu v obchodnom centre v Paríži, vyvolal paniku

Námestie Charlesa de Gaulla neďaleko parížskeho Víťazného oblúka, ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Muž údajne skočil z niektorého z vyšších poschodí, pričom paniku vyvolal práve hlučným nárazom pri svojom dopade na zem.

Paríž 18. februára (TASR) - V parížskej obchodnej štvrti La Défense vyvolal v sobotu podvečer nakrátko paniku muž, ktorý v tamojšom nákupnom centre spáchal samovraždu. TASR o tom píše na základe správ agentúry Reuters a francúzskych médií.

K incidentu malo dôjsť v nákupnom centre Quatre Temps. Muž údajne skočil z niektorého z vyšších poschodí, pričom paniku vyvolal práve hlučným nárazom pri svojom dopade na zem.

Hovorca tamojšej polície vyvrátil predošlé medializované správy o tom, že sa na mieste bolo počuť výstrely. Polícia zároveň Parížanov vyzvala, aby sa po incidente oblasti vyhli.

Polícia ešte pred správou o samovražde informovala, že vo štvrti La Défense prebieha policajná operácia. Rovnakú správu na Twitteri zverejnil aj francúzsky minister vnútra Gérald Darmanin.

Reuters v súvislosti s panikou, ktorú incident vyvolal, pripomína, že Paríž zažil v ostatných rokoch viacero útokov militantov.