Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

Na člne pri pobreží Španielska našli štyri mŕtve migrantky

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Španielska polícia uviedla, že posádka sa snažila doplaviť zo severnej Afriky do Španielska, avšak cestou sa jej minulo palivo.

Madrid 12. apríla (TASR) - Na člne plávajúcom pri juhovýchodnom pobreží Španielska našli štyri mŕtve ženy, oznámila v piatok Námorná záchranná služba, ktorá patrí pod španielske ministerstvo dopravy. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP.

Záchranári vo štvrtok neskoro večer dostali hlásenie o člne unášanom v mori približne 11 námorných míľ od španielskeho mesta Cartagena. Španielske médiá pôvodne informovali o štyroch mŕtvych migrantoch severoafrického pôvodu, záchranári na sociálnej sieti X neskôr spresnili, že obeťami boli ženy.

Španielska polícia uviedla, že posádka sa snažila doplaviť zo severnej Afriky do Španielska, avšak cestou sa jej minulo palivo.

Španielsko je jednou z hlavných brán pre migrantov do Európy. Desaťtisíce migrantov z afrických krajín sa každoročne pokúšajú dostať do Španielska na veľkých člnoch. Do krajiny vlani vstúpilo celkovo 56.852 migrantov bez dokladov, čo je o 82,1 percenta viac než v roku 2022 - najmä v dôsledku rekordného počtu pristátí na Kanárskych ostrovoch. Každoročne počas tejto cesty zahynie niekoľko tisíc migrantov.