Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Zahraničie

Najmenej 16 osôb zahynulo pri izraelskom útoku v Rafahu, píše AFP

Márnica nemocnice Al Najjar v Rafahu v južnom pásme Gazy, nedeľa 5. mája 2024. Foto: TASR/AP

Zdroje z prostredia zdravotníckych úradov potvrdili, že dva útoky sa odohrali na dvoch rôznych miestach v Rafahu.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Tel Aviv 6. mája (TASR) - Najmenej 16 ľudí zomrelo v nedeľu počas leteckých útokov Izraela na mesto Rafah na juhu Pásma Gazy, uviedli zdroje z prostredia zdravotníckych úradov a záchranárov. TASR informuje podľa agentúry AFP.

"Počet obetí v Rafahu dosiahol 16," uviedli pre AFP príslušníci záchranných zložiek. Dodali, že medzi obeťami je sedem osôb z jednej rodiny a deviati členovia ďalšej rodiny.

Zdroje z prostredia zdravotníckych úradov potvrdili, že dva útoky sa odohrali na dvoch rôznych miestach v Rafahu. Agentúra Reuters hlásila deväť obetí z radov Palestínčanov po zásahu domu v meste.

Do Rafahu sa uchýlilo okolo 1,5 milióna Palestínčanov, ktorí boli vysídlení počas konfliktu medzi Izraelom a hnutím Hamas v Pásme Gazy. Toto mesto na hranici s Egyptom je tiež dôležitým bodom vstupu humanitárnej pomoci do pobrežného palestínskeho pásma.

Izrael uvádza, že Rafah je poslednou baštou militantov hnutia Hamas a už dlhší čas plánuje vojenskú operáciu v tomto meste - aj napriek nesúhlasu veľkej časti medzinárodného spoločenstva.