Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Zahraničie

Nemecká polícia podnikla razie proti zakázanému gangu

Na archívnej snímke z 13. apríla 2016 hostia prichádzajú na cintorín na pohreb zastreleného člena gangu United Tribuns v nemeckom meste Heidenheim. Foto: TASR/DPA

Podľa ministerstva vnútra gang založil v roku 2004 bývalý boxer a bosniansky utečenec, jeho členmi sú Nemci aj cudzinci, väčšinou zo štátov niekdajšej Juhoslávie.

Berlín 14. septembra (TASR) - Nemecko zakázalo gang United Tribuns (Jednotné tribunály) a v stredu proti nemu podniklo razie v deviatich spolkových krajinách. TASR správu prevzala z agentúry DPA.

Jeho členovia sa dopustili vážnych zločinov vrátane sexuálnych, obchodovania s ľuďmi a pokusu o vraždu, informovala ministerka vnútra Nancy Faeserová.

"Dávame veľmi jasne najavo, že netolerujeme skupiny, ktoré páchajú takéto vážne zločiny," povedala ministerka.

Podľa ministerstva vnútra gang založil v roku 2004 bývalý boxer a bosniansky utečenec, jeho členmi sú Nemci aj cudzinci, väčšinou zo štátov niekdajšej Juhoslávie. V Nemecku má zhruba 100 členov a patrí medzi konkurentov podobných skupín, napríklad Hells Angels, s ktorými mal násilné potýčky.

Len v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko polícia prehľadala okolo 40 lokalít. Razie sa uskutočnili aj v ôsmich ďalších spolkových krajinách, ktorých má Nemecko celkovo 16, dodala agentúra DPA.