Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Angela Merkelová mobilizuje v Berlíne svojich priaznivcov

Nemecká kancelárka a líderka stredopravicovej Kresťanskodemokratickej únie (CDU) Angela Merkelová (uprostred). Foto: TASR/AP

V hlavnom meste krajiny sa nemecká kancelárka dnes stretla s aktivistami CDU, ktorých upozornila, že v krajine je ešte mnoho nerozhodnutých voličov, o ktorých treba zabojovať.

Berlín 23. septembra (TASR) - Deň pred nedeľňajšími parlamentnými voľbami v Nemecku sa predsedníčka Kresťanskodemokratickej únie (CDU), úradujúca spolková kancelárka Angela Merkelová pokúsila o ostatnú mobilizáciu svojich priaznivcov.

V hlavnom meste krajiny sa dnes stretla s aktivistami CDU, ktorých upozornila, že v krajine je ešte mnoho nerozhodnutých voličov, o ktorých treba zabojovať.

Strany únie CDU/CSU by títo občania mali podľa Merkelovej slov vnímať ako motor zvýšenia bezpečnosti v spolkovej republike, ako subjekty, ktoré sa hlásia k výraznejšej podpore rodín, rezignácii na zvyšovanie daní a zníženiu záťaže pre ľudí s nízkymi a stredne vysokými príjmami.

Informovali o tom tamojšie médiá.

Angela Merkelová vyzdvihla úlohu Európy a Európskej únie v "nepokojnom svete" ako faktor stability. Pracovať pre to sa v každom prípade vyplatí, zdôraznila a opätovne varovala pred vojenskou eskaláciou v spore s Kórejskou ľudovodemokratickou republikou (KĽDR). "Angažujeme sa za mierové, diplomatické riešenie. Akákoľvek forma vojenského riešenia by viedla k veľkému nešťastiu." A Nemecko je pripravené angažovať sa v tejto oblasti, uviedla kancelárka.

Strany únie CDU/CSU sú podľa prieskumov verejnej mienky jasným favoritom nedeľňajších parlamentných volieb v spolkovej republike.