Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Zahraničie

Nigéria zatkla 15 ruských námorníkov, vraj pašovali zbraní

Ilustračné foto Foto: TASR/Vladimír Benko

V Nigérii prekvitá nelegálny obchod so zbraňami, ktoré sa nezriedka dostávajú do rúk miestnych islamistických povstalcov, zločineckých a pirátskych gangov.

Lagos 23. októbra (TASR) - Nigérijské úrady zaistili ruskú loď a zatkli 15 členov jej posádky pre podozrenie z pašovania zbraní. Oznámilo to dnes nigérijské námorníctvo.

Loď patriacu spoločnosti Moran Security Group so sídlom v Moskve zadržali cez víkend v jednom z najrušnejších afrických prístavov Lagos.

Stalo sa tak po tom, ako pri kontrole nákladu objavili niekoľko ručných strelných zbraní a takmer 8600 kusov munície. Loď moskovskej firmy plávala pod holandskou vlajkou.

Agentúra Reuters citovala nemenovaný zdroj z nigérijského námorníctva, podľa ktorého sa v lodi našlo 22 pušiek typu Benelli MR1 a ďalších automatických zbraní.

V Nigérii prekvitá nelegálny obchod so zbraňami, ktoré sa nezriedka dostávajú do rúk miestnych islamistických povstalcov, zločineckých a pirátskych gangov. Zahraniční pašeráci tiež nezriedka využívajú nigérijské prístavy na tranzit zbraní do ďalších krajín západnej Afriky a ďalších oblastí sveta.