Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Orbána na zjazde potvrdili za predsedu maďarského Fideszu

Na fotografii maďarský premiér Viktor Orbán. Foto: TASR

Za pokračovanie Orbána vo vedení strany pre obdobie ďalších dvoch rokov hlasovalo všetkých 1358 delegátov.

Budapešť 12. novembra (TASR) - Delegáti maďarskej vládnej strany Fidesz na nedeľňajšom 27. zjazde v Budapešti potvrdili vo funkcii predsedu Viktora Orbána. Informovala o tom agentúra MTI.

Za pokračovanie Orbána vo vedení strany pre obdobie ďalších dvoch rokov hlasovalo všetkých 1358 delegátov.

Novou podpredsedníčkou strany sa stala štátna tajomníčka rezortu ľudských zdrojov zodpovedná za rodinu Katalin Nováková. Tá vystriedala na tomto poste europoslankyňu Ildikó Gállovú-Pelczovú.

Delegáti znovuzvolili ďalších troch podpredsedov - Gergelya Gulyása, Gábora Kubatova a Szilárda Németha.

"Fidesz je už pripravený na parlamentné voľby," vyhlásil staronový predseda, podľa ktorého však jeho strana chce podstatne viac než iba vyhrať voľby. Chce nájsť aj odpoveď na otázku, čo je hlbším zmyslom víťazstva nadchádzajúcich volieb, a čo treba urobiť pre to, aby víťazstvo Fideszu znamenalo výhru pre celé Maďarsko i pre všetkých Maďarov, dodal Orbán.

Cieľom Fideszu podľa jeho slov je potvrdiť všetko to, čo strana dosiahla vo vláde v uplynulých siedmich rokoch, prehĺbiť intelektuálne základy politiky Fideszu a ochrániť budúcnosť Maďarska.

"Desiatky miliónov Európanov každodenne tvrdo pracujú a zápasia, aby udržali seba a svoju rodinu nad hladinou. Túžia po bezpečí a poriadku, čoraz silnejšie sa pridržiavajú svojej kultúrnej identity," zdôraznil v prejave Orbán, podľa ktorého takíto ľudia sú vo väčšine a je iba otázkou času, kedy zvíťazia v celej Európe a na celom Západe.

"Maďarsko ochráni svoje hranice, zabráni realizácii Sorosovho migračného plánu," uzavrel znovuzvolený predseda Fideszu.