Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Zahraničie

Orkán Herwart má v strednej Európe najmenej šesť obetí

Cestujúci netrpezlivo čakajú na hlavnej vlakovej stanici v nemeckom Hamburgu, 29. október 2017. Foto: TASR/AP

V Nemecku pri ústí rieky Odra do Baltického mora sa v silnom vetre prevrhol motorový čln s trojčlennou posádkou.

Berlín 30. októbra (TASR) - Orkán Herwart si v nedeľu v strednej Európe vyžiadal najmenej šesť obetí na životoch, informovala agentúra DPA.

V Nemecku pri ústí rieky Odra do Baltického mora sa v silnom vetre prevrhol motorový čln s trojčlennou posádkou. Dvoch ľudí - muža a ženu - sa podarilo záchranárom z vody vytiahnuť. Žena však pri prevoze do nemocnice zomrela. Jedna osoba ostáva nezvestná.

Istý 63-ročný kempista sa utopil v Sehestedte taktiež na severe Nemecka.

Dvaja ľudia zahynuli v Českej republike a taktiež v Poľsku.

V Berlíne jeden muž utrpel vážne zranenia po tom, čo sa naňho zrútilo lešenie. V Hamburgu, ktorý postihol aj silný dážď, sa zase vyliala rieka Labe. Voda tam zatopila viaceré obytné budovy a sklady.

Orkán Herwart pácha škody aj v Nemecku. 29. október 2017.
Foto: TASR/AP

V dôsledku vlnobitia v Severnom mori uviazla na plytčine pri ostrove Langeoog 225 metrov dlhá nákladná loď Glory Amsterdam. Na plavidle sa nachádza 1800 ton palivového oleja a 140 ton lodnej nafty. Experti zatiaľ nezistili únik ropných látok.

Hovorkyňa nemeckých železníc v nedeľu večer oznámila, že diaľkové spoje sa v Nemecku podarilo obnoviť. Predtým bola pozastavená vlaková doprava v siedmich zo 16 nemeckých spolkových krajín.