Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Modliť sa ruženec je duchovný liek dobrý na srdce, odporúča pápež

Foto: TASR/AP

Františkov štýl vyjadrovania je bežným ľuďom ľahko pochopiteľný, preto sa na jeho tradičnej nedeľnej modlitbe Anjel Pána a požehnaní zúčastňuje stále viac ľudí - turistov i Rimanov.

Vatikán 17. novembra (TASR) - Žartovaním, že je ako lekárnik, dnes pápež František propagoval modlitbu ako liek pre srdce.

Pápež, ktorý sa dnes pútnikom na Námestí sv. Petra prihovoril z okna svojej pracovne, mal v ruke škatuľku s ružencom podobajúcu sa na obal liekov. Dobrovoľníci na námestí potom pútnikom rozdávali tisícky takýchto škatuliek s obrázkom srdca.

Prítomným veriacim potom František odporučil modliť sa ruženec, ktorý označil za "duchovný liek dobrý pre srdce".            

Pápež František so škatuľkou s ružencom podobajúcu sa na obal liekov
Foto: TASR/AP


Františkov štýl vyjadrovania je bežným ľuďom ľahko pochopiteľný, preto sa na jeho tradičnej nedeľnej modlitbe Anjel Pána a požehnaní zúčastňuje stále viac ľudí - turistov i Rimanov. Dnes sa ich na Námestí sv. Petra zišlo okolo 80.000, konštatovala agentúra AP.

Tento piatok pápež prvýkrát počas svojho pontifikátu kvôli prechladnutiu zrušil niekoľko audiencií. Jeho zdravotný stav je pod drobnohľadom po tom, ako jeho predchodca v úrade - medzičasom emeritný pápež Benedikt XVI. - vo februári nečakane rezignoval aj zo zdravotných dôvodov.

Vatikánsky hovorca Federico Lombardi v súvislosti s pápežovým ochorením uviedol, že niet dôvodu na znepokojenie. František v piatok odvolal len niekoľko stretnutí s kardinálmi a biskupmi, v piatok popoludní v súlade s naplánovaným programom vysvätil za biskupa generálneho sekretára Governatorátu mestského štátu Vatikán Fernanda Vergeza Alzagu.