Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Zahraničie

Pavel: Podľa Babiša som neskúsený, tento výsledok však nie je zlý

Kandidát na českého prezidenta Petr Pavel prichádza do volebnej centrály v Prahe po uzatvorení volebných miestností v 1. kole prezidentských volieb v Českej republike v sobotu 14. januára 2023. Prvé kolo sa uskutočnilo v dvoch dňoch, v piatok a sobotu. O post prezidenta Českej republiky sa uchádza osem kandidátov Karel Diviš, Danuše Nerudová a Petr Pavel sú trojicou občianskych kandidátov, ktorým sa podarilo vyzbierať viac než 50.000 podpisov občanov. Andrej Babiš, Jaroslav Bašta, Pavel Fischer, Marek Hilšer a Tomáš Zima sú politickými kandidátmi, ktorých podporili poslanci či senátori. Ak žiaden kandidát nezíska v prvom kole nadpolovičnú väčšinu z celkového počtu platných hlasov, 27. a 28. januára sa uskutoční druhé kolo volieb. Foto: FOTO TASR/AP

Pavel vyhlásil, že v kampani pred druhým kolom sa chce zamerať na ľudí, ktorí sú zo súčasnej spoločenskej situácie nešťastní a dopadajú na nich krízy.

Praha 14. januára (TASR) - Na to, že podľa Andreja Babiša nemám skúsenosti s politikou, tento výsledok nie je zlý. Vo svojom volebnom štábe to povedal kandidát na českého prezidenta Petr Pavel po tom, čo po spočítavaní 99 percent hlasov v sobotu podvečer tesne predstihol českého expremiéra, informuje spravodajkyňa TASR v Prahe.

Pavel vyhlásil, že v kampani pred druhým kolom sa chce zamerať na ľudí, ktorí sú zo súčasnej spoločenskej situácie nešťastní a dopadajú na nich krízy. "Cesta z ich frustrácie nevedie smerom k Andrejovi Babišovi," povedal Pavel.

"Nepoľavte a príďte aj v druhom kole, pokiaľ možno ešte vo väčšom počte," vyzval voličov bývalý náčelník Generálneho štábu Armády ČR.

Pavel sa poďakoval svojim súperom Danuši Nerudovej, Pavlovi Fischerovi a Markovi Hilšerovi, ktorí mu už stihli vyjadriť podporu. Nerudová a Fischer avizovali, že prídu do volebného štábu postupujúceho kandidáta v pražskom Starom Meste. Pavel s nimi chce rokovať o forme politickej podpory pred druhým kolom volieb.

(spravodajkyňa TASR Barbora Vizváryová)