Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Zahraničie

ZAISTILI VYŠE TRI TONY KOKAÍNU: Policajti zadržali šesť podozrivých

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Kokaín sa takmer výlučne vyrába v juhoamerických krajinách, a to konkrétne Kolumbii, Bolívii a Peru, odkiaľ sa potom pašuje najmä do USA a Európy.

Lima 25. októbra (TASR) - Peruánska polícia zaistila na severe krajiny viac ako tri tony kokaínu. Pri zásahu zároveň zadržala celkovo šesť podozrivých z Ekvádoru a Kolumbie. TASR o tom informuje podľa stredajšej správy agentúry DPA.

Drogy cez túto latinskoamerickú krajinu len prechádzali, a podľa polície boli určené pre trh v Strednej a Severnej Amerike.

Peruánska polícia informovala na platforme X, predtým známej ako Twitter, že hodnota tohto skonfiškovaného kontrabandu by na čiernom trhu predstavovala približne 90 miliónov dolárov. Prokurátor Daniel Alberto Jara označil policajný zásah za jeden z najdôležitejších, ktoré sa v tomto roku zamerali na obchod s drogami.

Kokaín sa takmer výlučne vyrába v juhoamerických krajinách, a to konkrétne Kolumbii, Bolívii a Peru, odkiaľ sa potom pašuje najmä do USA a Európy. V tzv. tranzitných krajinách pritom spôsobuje obchodovanie s drogami a ich pašovanie brutálne násilie aj rozsiahlu korupciu.