Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Po hrozbe zaslanej e-mailom zatvorili univerzitu v Malmö

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Švédske úrady zatvorili v pondelok univerzitu v meste Malmö po tom, ako škola dostala e-mail obsahujúci hrozbu bližšie nešpecifikovaných útokov.

Štokholm 8. januára (TASR) - Švédske úrady zatvorili v pondelok univerzitu v meste Malmö po tom, ako škola dostala e-mail obsahujúci hrozbu bližšie nešpecifikovaných útokov. Informovala o tom agentúra DPA.

Správa obsahujúca hrozbu bola na e-mailovú adresu univerzity zaslaná už 29. decembra, avšak vzhľadom na novoročné sviatky sa s ňou pracovníci univerzity oboznámili až 2. januára. V správe nie je uvedené, o aký útok by malo ísť, obsahuje však dátum jeho uskutočnenia, a tým je práve 8. január 2018.

"Pre Univerzitu v Malmö je bezpečnosť jej zamestnancov a študentov prvoradá, preto som ich ako prorektorka požiadala, aby 8. januára všetci pracovali z domu," uviedla prorektorka univerzity Kerstin Thamová.

Univerzitu, ktorá má približne 24.000 študentov, znovu otvoria v utorok. Prípad vyšetruje polícia. Počas nadchádzajúceho týždňa budú na pôde univerzity v Malmö platiť sprísnené bezpečnostné opatrenia.