Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Zahraničie

Po útokoch na Cherson je 18 ľudí stále vo vážnom stave

Autá horia po ruskom raketovom útoku v ukrajinskom Chersone 24. decembra 2022. Sobotňajšie ostreľovanie juhoukrajinského mesta Cherson ruskou armádou si vyžiadalo desať obetí na životoch. Foto: TASR/AP

Podľa BBC boli pri ostreľovaní Chersonu poškodené objekty civilnej infraštruktúry vrátane bytových domov, administratívnych budov a áut.

Kyjev 26. decembra (TASR) - Po sobotňajšom ruskom útoku na mesto Cherson na juhu Ukrajiny sa 18 ľudí stále nachádza vo vážnom stave v nemocnici. V pondelok o tom na sociálnej sieti Telegram informoval gubernátor Chersonskej oblati Jaroslav Januševyč. TASR správu prevzala z denníka The Guardian.

Januševyč uviedol, že pri ostreľovaní prišlo o život 11 osôb a ďalších 64 ľudí utrpelo zranenia.

"Naši zdravotnícki pracovníci v týchto chvíľach bojujú o život každého jedného raneného. Boli v epicentre tragédie, aby zachraňovali a pomáhali obyvateľom mesta," vyhlásil gubernátor.

Vzhľadom na vývoj situácie Januševyč vyzval obyvateľov obcí na brehu rieky Dneper kontrolovanom ukrajinskými jednotkami, aby sa evakuovali.

Fotografie následkov ostreľovania centra Chersonu zverejnil v sobotu na sociálnych sieťach aj ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Útok, ku ktorému došlo na Štedrý deň, označil za teror a zabíjanie pre zastrašovanie a potešenie.

Podľa BBC boli pri ostreľovaní Chersonu poškodené objekty civilnej infraštruktúry vrátane bytových domov, administratívnych budov a áut.