Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Zahraničie

Počet obetí útoku na armádny kostol v Nigérii stúpol na 11 osôb

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

K útoku došlo iba dva dni po tom, ako armáda oznámila odmenu vo výške 1,8 milióna dolárov za informácie, ktoré by mohli viesť k zadržaniu lídrov Boko Haram.

Kaduna 25. novembra (TASR) - Počet obetí dnešného dvojitého bombového útoku na armádny kostol v Nigérii sa zvýšil na najmenej 11 osôb, ďalších 30 ľudí utrpelo zranenia. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

Najprv do protestantského kostola v kasárňach v meste Jají vrazil autobus s výbušninami, potom o 10 minút vybuchlo auto značky Toyota Camry, zaparkované pri kostole, uviedol nigérijský brigádny generál Bola Koleoso.

Kostoly v Nigérii sú čoraz častejšie terčom útokov. V nigérijskom štáte Kaduna, kde leží Jají, došlo v júni k trom takýmto útokom. Pri útokoch a následných odvetách prišlo o život najmenej 50 ľudí.

Radikálna islamistická sekta Boko Haram sa prihlásila k zodpovednosti za júnové útoky, ale k dnešnému útoku sa zatiaľ nikto neprihlásil.

Jají bolo pre útočníkov symbolickým terčom, pretože tu sídli veliteľstvo nigérijských ozbrojených síl a jedna z najvýznamnejších armádnych dôstojníckych škôl v krajine.

K útoku došlo iba dva dni po tom, ako armáda oznámila odmenu vo výške 1,8 milióna dolárov (takmer 1,4 milióna eur) za informácie, ktoré by mohli viesť k zadržaniu lídrov Boko Haram.