Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

Počet obetí výbuchu vodnej elektrárne na severe Talianska stúpol

Tento obrázok, ktorý sprístupnili talianski hasiči v utorok 9. apríla 2024, ukazuje záchranné operácie vo vodnej elektrárni Enel Green Power priehrady Suviana, približne 70 kilometrov juhozápadne od Bologne v severnom Taliansku v utorok 9. apríla 2024. Foto: TASR/AP

K výbuchu v elektrárni, ktorú prevádzkuje spoločnosť Enel Green Power, prišlo v utorok v hĺbke asi 40 metrov pod hladinou priehradného jazera Suviana počas údržbových prác na turbínach.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bologna 12. apríla (TASR) – Potápači hasičskej záchrannej služby v piatok objavili telo ďalšej obete utorkového výbuchu vo vodnej elektrárni na jazere Suviana neďaleko talianskeho mesta Bologna. Počet obetí tragédie tak stúpol na sedem. TASR o tom informuje na základe správy agentúry ANSA.

Záchranári telo objavili na deviatom podzemnom podlaží. Nachádzala sa tam turbína, ktorá explodovala, následne sa niekoľko podlaží prepadlo.

Tri osoby zahynuli bezprostredne po výbuchu, ďalší traja ľudia sa utopili. Zranenia utrpeli piati ľudia, v niektorých prípadoch s ťažkými popáleninami. Jeden zo zranených je už mimo ohrozenia života, stav ďalších troch zranených zostáva naďalej kritický.

K výbuchu v elektrárni, ktorú prevádzkuje spoločnosť Enel Green Power, prišlo v utorok v hĺbke asi 40 metrov pod hladinou priehradného jazera Suviana počas údržbových prác na turbínach. Spoločnosť rázne odmietla dohady, že dôvodom bolo zverenie údržbových prác spoločnostiam bez potrebnej kvalifikácie.

Incident vyvolal nové otázky o pracovných úrazoch v Taliansku. Členovia odborových zväzov UIL a CGIL vo štvrtok protestne pochodovali ulicami Bologne a žiadali zlepšenie v oblasti bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci. Na čele sprievodu niesli transparent s nápisom "Stačilo", pochodu sa zúčastnilo približne 1500 ľudí, uvádza talianska polícia.