Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Zahraničie

Portugalsko nebude opäť vyšetrovať zmiznutie Britky M.McCannovej

Na nedatovanej kombosnímke je fotografia nezvestnej štvorročnej Madeleine McCannovej a vpravo počítačom vytvorená fotografia, ktorá zobrazuje jej možnú podobu v súčasnosti, keď by mohla mať už skoro deväť rokov. Foto: TASR/AP

Portugalská polícia si myslí, že nie je dostatok dôkazov na opätovné otvorenie prípadu. Madeleine sa stratila v máji 2007 počas rodinnej dovolenky na juhu Portugalska, krátko pred jej 4. narodeninami.

Lisabon 26. apríla (TASR) - Portugalská polícia dnes oznámila, že neexistuje dostatok dôkazov na opätovné otvorenie prípadu zmiznutia britského dievčaťa Madeleine McCannovej.

Madeleine sa stratila v máji 2007 počas rodinnej dovolenky na juhu Portugalska, krátko pred štvrtými narodeninami. Portugalská polícia prípad uzavrela v roku 2008, keď nedokázala zistiť, čo sa s ňou stalo. Istý čas upodozrievala rodičov, že spôsobili jej smrť a potom sa pokúsili túto záležitosť ututlať.

Britská polícia v stredu oznámila, že požiadala portugalských kolegov, aby zmiznutie začali opäť vyšetrovať. Tiež zverejnila novú predpokladanú podobizeň Madeleine.

Detektívi z londýnskej Metropolitnej polície sa domnievajú, že Madeleine môže byť stále nažive a zrejme stala obeťou únosu. Dospeli k tomu po dôkladnej analýze rozsiahleho dôkazového materiálu, zhromaždeného britskými, portugalskými aj súkromnými vyšetrovateľmi. Objavili pritom takmer 200 nových indícií, ktoré by sa mohli stať základom ďalšieho vyšetrovania.

Zástupca šéfa portugalskej polície Pedro do Carmo agentúre AP povedal, že "zatiaľ sa nenašiel nový prvok, na základe ktorého by mohli vyšetrovanie opäť otvoriť."