Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Zahraničie

Požiar francúzskeho rekreačného zariadenia má 11 obetí

Francúzska premiérka Elisabeth Borneová hovorí s hasičom, ktorý sa podieľa na záchranných operáciách po požiari v dovolenkovom dome pre zdravotne postihnutých ľudí vo Wintzenheime vo Francúzsku, v stredu 9. augusta 2023. Foto: TASR/AP

Smútok nad touto "desivou" tragédiou vyjadrila aj francúzska premiérka Elisabeth Borneová, ktorá prišla v priebehu stredy k miestu požiaru.

Paríž 9. augusta (TASR) - Na 11 stúpol počet obetí stredajšieho požiaru rekreačného zariadenia v obci Witzenheim na východe Francúzska, ktoré si prenajímala organizácia starajúca sa o osoby s poruchami učenia. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP, ktorá sa odvoláva na oblastnú prokurátorku Nathalie Kielwasserovú.

Všetky obete boli podľa agentúry AP ubytované na vrchnom poschodí. Dvanásť ďalších ľudí sa nachádzalo na prízemí, tých sa podarilo zachrániť. Jedna osoba je v nemocnici s vážnymi zraneniami.

Smútok nad touto "desivou" tragédiou vyjadrila aj francúzska premiérka Elisabeth Borneová, ktorá prišla v priebehu stredy k miestu požiaru.

Požiar v rekreačnom zariadení vypukol ráno okolo 6.30 h. Televízia France 3 krátko po ňom informovala o 11 nezvestných osobách. Desať z nich bolo vraj sluchovo postihnutých a nezvestný bol aj jeden zamestnanec ubytovacieho zariadenia.

Príčiny požiaru vyšetrujú experti, vrátane toho, či budova spĺňala všetky bezpečnostné štandardy.

Obec Wintzenheim sa nachádza asi 70 kilometrov južne od Štrasburgu.