Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

Premiér Andrej Babiš požiada o vydanie na stíhanie v kauze Čapí hnízdo

Na archívnej snímke Andrej Babiš Foto: TASRAP

Babiš na tlačovej konferencii v utorok ráno uviedol, že z neho médiá robia ľudskú obludu, ktorá v tom nechá rodinu a deti.

Praha 16. januára (TASR) - Český premiér Andrej Babiš (ANO) aj predseda poslaneckého klubu jeho strany ANO Jaroslav Faltýnek požiadajú o vydanie na trestné stíhanie v kauze Čapí hnízdo. Babiš na tlačovej konferencii v utorok ráno uviedol, že z neho médiá robia ľudskú obludu, ktorá v tom nechá rodinu a deti.


Uviedol, že v správe Európskeho úradu pre boj proti podvodom (OLAF) sa nekonštatuje, že Čapí hnízdo je podvod. OLAF podľa neho vyšiel iba z tvrdenia "ohrdnutého a chorého úradíka, ktorý napísal, že Čapí hnízdo je podvod".

Babiš oznámil, že spoločne s Faltýnkom požiadajú Poslaneckú snemovňu o vydanie. Nemá to podľa neho však žiadnu súvislosť s utorkovým rokovaním o dôvere vlády. "Všetci predsa vieme, že tá vláda dôveru nedostane," uviedol Babiš podľa spravodajského servera iDNES.cz.

Babiš po tlačovej konferencii predstúpil pred mandátový a imunitný výbor, kde bolo na programe vypočutie práve ohľadom kauzy Čapí hnízdo. Očakáva sa, že ešte pred rokovaním snemovne o dôvere sa po takmer dvoch mesiacoch výbor v tejto veci uznesie a Babiša i Faltýnka odporučí vydať na stíhanie.