Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Zahraničie

Prevádzka letiska vo Frankfurte bola prerušená po spozorovaní dronu

Na archívnej snímke lietadlo po štarte z letiska v nemeckom Frankfurte. Foto: TASR/AP

Toto najväčšie nemecké letisko sa nachádza v spolkovej krajine Hesensko, približne 11 kilometrov južne od Frankfurtu nad Mohanom.

Frankfurt nad Mohanom 29. septembra (TASR) - Viacero letov na letisku v nemeckom meste Frankfurt nad Mohanom bolo zrušených alebo odložených po tom, ako nad letiskom vo štvrtok večer spozorovali dron. TASR správu prevzala v piatok z agentúry AFP.

Prevádzka frankfurtského medzinárodného letiska bola na 40 minút úplne zastavená, uviedla v piatok letisková hovorkyňa. Dron spozorovali po prvý raz krátko po 20.00 h miestneho času a následne pozastavili len odlety. Neskôr však bolo bezpilotné lietadlo spozorované opäť, čo si vynútilo úplné prerušenie prevádzky letiska - od 20.30 h do približne 21.10 h.

Letisko vo štvrtok večer hlásilo 20 zrušených letov. Nie je však jasné, či mali všetky tieto zrušenia spojitosť s dronom. Ďalšie lety mali meškania a niektoré boli preložené na piatok.

Prevádzkovateľ letiska preto vyzval pasažierov, aby si skontrolovali stav svojich letov a dostavili sa na letisko v dostatočnom predstihu. Čakacie doby sa z dôvodu vyššieho počtu pasažierov môžu predĺžiť.

Hovorkyňa nemeckej spolkovej polície, ktorá má letisko na starosti, v piatok potvrdila spozorovanie dronu a s tým spojené rušenia letov.

Toto najväčšie nemecké letisko sa nachádza v spolkovej krajine Hesensko, približne 11 kilometrov južne od Frankfurtu nad Mohanom. Vlani vybavilo približne 48,9 milióna pasažierov a v tomto ukazovateli bolo šiestym najvyťaženejším v Európe.