Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Streľbe ozbrojenca v Toronte podľahla druhá obeť

Na snímke polícia vyvádza ľudí z uzatvoreného miesta streľby v kanadskom Toronte 22. júla 2018. Pri streľbe prišla v nedeľu večer miestneho času o život mladá žena a 13 ďalších osôb utrpelo zranenia. Jedno dievča je v kritickom stave. Podozrivého útočníka polícia zastrelila. Podľa svedkov muž oblečený v čiernom vystrelil v štvrti známej ako Greektown vyše 20-krát. Foto: TASR/AP

Podľa svedkov muž oblečený v čiernom odeve a s čiernou šiltovkou na hlave vystrelil v štvrti známej ako Greektown 20- až 30-krát.

Montreal 23. júla (TASR) - Druhá osoba podľahla v pondelok streľbe ozbrojeného muža, ktorý v kanadskom Toronte v nedeľu večer miestneho času postrelil 14 ľudí.

Hovorkyňa špeciálnej vyšetrovacej jednotky Monica Hudonová uviedla, že po útoku vo štvrti Greektown ostali mŕtvi traja ľudia vrátane ozbrojenca. O druhej obeti nie sú zatiaľ známe podrobnosti. Jedna mladá žena podľahla zraneniam ešte v nedeľu večer a v kritickom stave bolo po útoku mladé dievča.

Polícia objavila 29-ročného podozrivého páchateľa o tri bloky ďalej od miesta streľby a došlo k prestrelke. Podľa polície muž ušiel a neskôr ho našli na tej istej ulici. Nebolo hneď jasné, či sa zabil sám, alebo zomrel na následky streľby policajtov.

Podľa svedkov muž v čiernom odeve a tmavej šiltovke vystrelil 20- až 30-krát. Na videu, ktoré urobil jeden zo svedkov, vidieť, ako rýchlo kráčal a vypálil tri výstrely z chodníka do najmenej jedného obchodu či reštaurácie. Torontská štvrť Greektown je rušná obytná štvrť s preplnenými gréckymi reštauráciami a kaviarňami.

Policajný šéf Mark Saunders oznámil, že útočník ozbrojený pištoľou nestrieľal naslepo a nie je vylúčené, že išlo o teroristický čin. Stav ostatných postrelených osôb nie je zatiaľ známy.

Mestská poslankyňa Paula Fletcherová sa dopočula, že ozbrojenec bol emocionálne narušený. "Nesúvisí to s gangmi. Vyzerá to na veľmi narušeného človeka," povedala.

Agentúra AP pripomína, že masové streľby sú v najväčšom kanadskom meste zriedkavé. Minulý víkend však torontská polícia rozmiestnila do ulíc posily v reakcii na nedávny nárast násilných trestných činov páchaných strelnými zbraňami. Podľa starostu Johna Toryho je problémom to, že "sú ľahko prístupné pre príliš veľa ľudí".