Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Zahraničie

Pri zásahu gréckej polície utrpel zranenia fotograf čínskej Sinchuy

Marios Lolos Foto: TASR/AP

Marios Lolos fotografoval druhý deň demonštrácie nespokojných Grékov, ktorých do ulíc vyhnala verejná samovražda dôchodcu Dimitrisa Christulasa.

Atény 6. apríla (TASR) - Grécky fotograf Marios Lolos, pracujúci pre čínsku tlačovú agentúru Sinchua, utrpel v piatok vážne zranenie, fraktúru lebky, pri zásahu bezpečnostných zložiek počas štvrtkového protestu v Aténach. Informovali o tom dnes grécke úrady.

Štyridsaťšesťročný fotograf Lolos, ktorý je šéfom Gréckej asociácie fotožurnalistov, podstúpil dnes chirurgický zákrok. Jeho kolegovia, ktorí tiež fotografovali protest v aténskych uliciach, tvrdia, že videli ako ho policajt zasiahol obuškom po hlave. Stalo sa tak údajne už v čase, keď sa protest skončil.

Grécky minister verejného poriadku Michalis Chrysochoidis informoval, že sa prípadom začala zaoberať policajná inšpekcia.

Lolos fotografoval druhý deň demonštrácie nespokojných Grékov, ktorých do ulíc vyhnala verejná samovražda dôchodcu Dimitrisa Christulasa. Tento niekdajší lekárnik sa v stredu zastrelil na námestí pred zrakmi mnohých ďalších Aténčanov, pričom zanechal list na rozlúčku. V ňom ako dôvod uviedol bezvýchodiskovú situáciu, do ktorej sa dostal po prijatí tvrdých úsporných opatrení gréckej vlády.

Zrážky polície s demonštrantami pokračovali v Aténach aj dnes, keď sa na protest proti úsporným opatreniam pred budovou centrálnej banky zhromaždili najmä zamestnanci prístavov a šoféri kamiónov. Polícia použila podľa agentúry AP slzný plyn a zasiahla proti protestujúcim s obuškami, keď sa pokúsili priblížiť pred vchod do centrálnej banky. Jedného demonštranta hospitalizovali v nemocnici so zraneniami, informovali grécke médiá.