Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Zahraničie

Princ Charles bol očarený energickosťou multikultúrnej Austrálie

Na ceremónii pri príležitosti premenovania ulice na počesť jeho matky, kráľovnej, Charles poďakoval Austrálčanom za vrelé privítanie. Zažartoval si tiež, že dúfa, že premenovanie ulice nespôsobí ťažkosti motoristom. Foto: TASR/AP Photo

Na ceremónii pri príležitosti premenovania ulice na počesť jeho matky, kráľovnej, Charles poďakoval Austrálčanom za vrelé privítanie.

Sydney 10. novembra (TASR) - Britský princ Charles vyzdvihol dnes multikultúrnu diverzitu Austrálie počas posledného dňa cesty do krajiny, ktorú navštívil pri príležitosti tohtoročného 60. výročia nástupu kráľovnej Alžbety II. na trón.

Následník trónu a jeho manželka Camilla sa v závere šesťdňovej návštevy Austrálie stretli dnes s politickými lídrami v Canberre pred tým, ako odcestujú na Nový Zéland.

Charles uviedol, že ne neho urobila dojem "mimoriadna energickosť multikultúrnej spoločnosti, ktorou je Austrália a ktorá tak pozoruhodne prospela Austrálii z hľadiska bohatosti a diverzity".

Na ceremónii pri príležitosti premenovania ulice na počesť jeho matky, kráľovnej, Charles poďakoval Austrálčanom za vrelé privítanie. Zažartoval si tiež, že dúfa, že premenovanie ulice nespôsobí ťažkosti motoristom.

Austrálska premiérka Julia Gillardová vzdala úlohe kráľovnej v dejinách Austrálie. "Žiadna hlava štátu by nemohla byť hodnejšia tejto pocty a žiadna krajiny by mu nemohla slobodnejšie ani vďačnejšie udeliť," vyhlásila.

Princ Charles a austrálska premiérka Julia Gillardová
Foto: TASR/AP Photo