Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Zahraničie

Romney predpovedá dobré časy, ale iba ak Obama prehrá voľby

Mitt Romney Foto: TASR/AP

Vo svojom príhovore poukázal republikánsky prezidentský kandidát Mitt Romney, že Obamove kroky v oblasti ekonomiky neprinášajú ovocie.

Evansville 5. augusta (TASR) - Ameriku čakajú dobré časy, ale iba za predpokladu, že americký prezident Barack Obama utrpí v novembrových voľbách porážku. V sobotu to vyhlásil republikánsky prezidentský kandidát Mitt Romney.

Podľa Romneyho, ktorý sa v rámci svojej predvolebnej kampane zastavil nakrátko v štáte Indiana, sa s Obamovým pôsobením v Bielom dome spája "mimoriadny sled politických zlyhaní".

Vo svojom približne desaťminútovom príhovore pred niekoľkými desiatkami stúpencov v reštaurácii v meste Evansville poukázal Romney na najnovšie správy o vývoji nezamestnanosti v krajine. Podľa Romneyho sú tieto správy dôkazom toho, že Obamove kroky v oblasti ekonomiky neprinášajú ovocie.

Podľa najnovších údajov sa miera nezamestnanosti v USA zvýšila z júnových 8,2 percenta na júlových 8,3 percenta, a to aj napriek tomu, že súkromný sektor vytvoril minulý mesiac viac nových pracovných miest než analytici očakávali.