Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Deväťmesačný Andrei, ktorý sa narodil so zakrpatenými črevami, zomrel

Na archívnej snímke z 27. marca 2012 osemmesačný rumunský chlapček Andrei. Foto: TASR/AP

Chlapček, ktorý strávil väčšinu života na jednotke intenzívnej starostlivosti v Nemocnici Marie Curieovej v Bukurešti, zomrel dnes nadránom.

Bukurešť 10. mája (TASR) - Rumunské bábätko narodené prakticky bez čriev, ktoré ohromovalo lekárov svojou vôľou žiť a priťahovalo pozornosť celého sveta svojou bojovnosťou, dnes zomrelo. Chlapček Andrei mal deväť mesiacov.

V apríli, po článku zverejnenom tlačovou agentúrou Associated Press (AP), začali ľudia v Európe a Spojených štátoch ponúkať peniaze a odborné poradenstvo. Chceli pomôcť malému Andreiovi a zabezpečiť mu zložitú transplantáciu čriev.

Na archívnej snímke z 27. marca 2012 osemmesačný rumunský chlapček Andrei.
Foto: TASR/AP


Rumunský pediater doktor Catalin Cirstoveanu, ktorý bol poverený starostlivosťou o chlapca, však oznámil, že ponuky na pomoc prišli príliš neskoro. Andrei, ktorý strávil väčšinu života na jednotke intenzívnej starostlivosti v Nemocnici Marie Curieovej v Bukurešti, zomrel dnes nadránom.

Dr. Cirstoveanu povedal, že chlapček "mal pred desiatimi dňami operáciu a jeho stav sa zhoršoval. Preňho to bolo príliš neskoro."