Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Zahraničie

Rusi útočili na ukrajinské letisko, raketa však zasiahla rodinný dom

Na archívnej snímke ruská nadzvuková strela. Foto: TASR / AP

Ruská armáda okrem toho v piatok opäť zaútočila na Kyjev. Úlomky rakiet tam dopadli na detskú nemocnicu, informovali miestne úrady citované britskou stanicou BBC.

Kyjev/Londýn 11. augusta (TASR) - Cieľom štyroch hypersonických rakiet Kinžal odpálených v piatok ráno ruskou armádou smerom na letisko v Ivano-Frankivskej oblasti na juhozápadnej Ukrajine, boli mladí ukrajinskí piloti, ktorí by sa mali čoskoro ísť učiť lietať na západných lietadlách.

V telemaratóne ukrajinskej televízie o tom v piatok informoval hovorca ukrajinských vzdušných síl Jurij Ihnat.

Uviedol, že jedna z rakiet zasiahla súkromný dom, v ktorom žila rodina s tromi deťmi. Jedno z nich - osemročný chlapec - v dôsledku útoku utrpel život ohrozujúce zranenia.

Podľa šéfky regionálnej správy Svetlany Oniščukovej zraneného chlapca previezli do nemocnice v kritickom stave. Lekárom sa ho napriek snahe nepodarilo zachrániť.

Ruská armáda okrem toho v piatok opäť zaútočila na Kyjev. Úlomky rakiet tam dopadli na detskú nemocnicu, informovali miestne úrady citované britskou stanicou BBC.

Misia OSN na Ukrajine uviedla, že hotel Reikartz v juhoukrajinskom meste Záporožie, ktorý dostal zásah pri ruskom útoku vo štvrtok, ako svoju "základňu" pri svojich služobných cestách často využívali aj jej zamestnanci.

Miestna radnica informovala, že priestory hotela boli toto leto využívané aj pre potreby denného tábora pre deti. Ich denný program sa zvyčajne končil o 18.00 h, budova hotela dostala zásah približne o 19.00 h, citovala BBC.

Na webovej stránke tábora sa uvádza, že je určený na "aktívny oddych bez smartfónov a tabletov, kreativitu a spoznávanie nových ľudí na bezpečnom mieste", doplnila BBC.