Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Muž, ktorý v Rusku zabil šampióna v silovom trojboji, sa vzdal úradom

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Andrej Dračev prišiel o život 20. augusta v skorých ranných hodinách po bitke pred jedným z miestnych zábavných podnikov v Chabarovsku.

Moskva 20. septembra (TASR) - Muž dôvodne podozrivý z vraždy niekdajšieho ruského svetového a európskeho šampióna v silovom trojboji Andreja Dračeva sa po niekoľkotýždňovom ukrývaní vzdal polícii v Chabarovsku na ruskom Ďalekom východe. Informáciu zverejnil v utorok Vyšetrovací výbor Ruskej federácie.

Podľa rovnakého zdroja vyšetrovatelia vypočúvajú Anara Allachveranova, ktorý prejavil ľútosť nad svojim konaním. Azerbajdžanec je dôvodne podozrivý z trestného činu zabitia s výtržníckym motívom, za ktorý mu v prípade potvrdenia viny súdom hrozí 20 rokov za mrežami.

Dračev prišiel o život 20. augusta v skorých ranných hodinách po bitke pred jedným z miestnych zábavných podnikov v Chabarovsku. Páchateľ, profesionálny zápasník, použil pri útoku kombináciu kopancov a úderov z rôznych bojových umení. Obeť skonala na následky zranení hlavy po prevoze do nemocnice.