Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Počet obetí po páde mosta na Floride sa zvýšil na šesť

Záchranárske jednotky prehliadajú zrútený most pre peších v Miami 15. marca 2018. Pod zrúteným mostom uviazol doposiaľ nezistený počet osôb. Stavbu mosta vážiaceho 950 ton dokončili v sobotu predpoludním. Most, spájajúci kampus s predmestím Sweetwater, sa zrútil krátko pred 14.00 h miestneho času. Foto: TASR/AP

Most, ktorý viedol ponad rušnú šesťprúdovú komunikáciu Tamiani Trail nečakane zrútil vo štvrtok, a to práve v čase, keď na križovatke po ním svietila červená a na ceste stál rad áut.

Washington 16. marca (TASR/TABLET.TV) - Na šesť sa zvýšil počet obetí pádu mosta pre peších, ku ktorému došlo vo štvrtok v meste Miami v americkom štáte Florida. Deväť ďalších osôb utrpelo zranenia, informovala v piatok spravodajská stanica BBC.



Polícia oznámila smrteľnú bilanciu po tom, ako záchranári v noci pátrali po osobách uväznených pod spadnutou konštrukciou. Polícia zatiaľ nechcela o obetiach bližšie informovať.

Most, ktorý viedol ponad rušnú šesťprúdovú komunikáciu, sa nečakane zrútil v čase, keď na križovatke po ním svietila červená a na ceste stál rad áut. Most, na ktorom boli v tom čase aj robotníci, spadol podľa polície na najmenej osem vozidiel. Jeden svedok pre televíziu ABC News uviedol, že výkriky ozývajúce sa z áut boli "desivé".

Nedokončený most nachádzajúci sa neďaleko areálu Floridskej medzinárodnej univerzity (FIU) sa zrútil krátko pred 14.00 h miestneho času len niekoľko dní po tom, čo jeho stavitelia položili v sobotu na nosné pylóny 950 ton vážiacu mostovku.

Most mal spájať univerzitný kampus s miamským predmestím Sweetwater. Podľa vyjadrenia univerzity bol navrhnutý tak, aby vydržal až 100 rokov a mal prežiť aj hurikán piatej kategórie.

Floridský guvernér Rick Scott uviedol, že okolnosti pádu mosta sa budú vyšetrovať, a ak sa zistí, že niekto pochybil, "ponesie za to zodpovednosť".