Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Zahraničie

Azylanti v Glasgowe upozornili na hrozbu útoku zamestnancov hotela

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Útočník totiž údajne inému žiadateľovi o azyl povedal, že chce na ľudí v hoteli vrátane jeho zamestnancov zaútočiť a následne sa začal správať nevyspytateľne.

Glasgow 27. júna (TASR) - Azylanti žijúci v hoteli Park Inn v škótskom meste Glasgow, kde v piatok páchateľ zo Sudánu zaútočil nožom a zranil šesť ľudí, sa ešte pred samotným útokom pokúsili upovedomiť zamestnancov hotela. Mali totiž obavy z duševného stavu páchateľa, informovali v sobotu viaceré britské médiá.

Spravodajská stanica Sky News napísala, že uchádzači o azyl, ktorí žili v hoteli, sa obrátili na sociálneho pracovníka s tým, že večer pred útokom bol Sudánec duševne nevyrovnaný a mali z neho strach. Muž totiž údajne inému žiadateľovi o azyl povedal, že chce na ľudí v hoteli vrátane jeho zamestnancov zaútočiť a následne sa začal správať nevyspytateľne. Úradník, ktorému sa azylanti so svojimi obavami zverili potom vo štvrtok o 23.00 h miestneho času telefonicky kontaktoval pracovníkov hotela.

Pri útoku, ku ktorému došlo okolo 13.00 h miestneho času bolo zranených dovedna šesť osôb vo veku 17-53 rokov vrátane troch žiadateľov o azyl a zasahujúceho policajta.

Muž zo Sudánu, ktorý do Spojeného kráľovstva pricestoval pred šiestimi mesiacmi, sa sťažoval na životné podmienky v hoteli a mal problémy najmä s hlukom. Zomrel v piatok po tom, čo ho smrteľne postrelili príslušníci polície.

Škótska polícia ešte v piatok oznámila, že útok nevyšetruje ako teroristický čin a vyšetrovanie pokračuje.