Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Španielska polícia po varovaní evakuovala jednu z pláží v Barcelone

Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo

Pláž bola v čase evakuácie údajne plná ľudí, pričom teploty dosahovali až 30 stupňov Celzia.

Madrid 25. augusta (TASR) - Úrady v španielskom meste Barcelona evakuovali v nedeľu jednu z obľúbených miestnych pláží po varovaní, že sa tam možno nachádza výbušné zariadenie. Informovala o tom agentúra AP. Miestne médiá naznačujú, že ide o staré zariadenie, zrejme z čias vojny, ktoré sa nachádza pod hladinou mimo pláže.

Polícia v príspevku na Twitteri napísala, že policajti na pláži Sant Sebastia, vzdialenej približne kilometer od známej barcelonskej gotickej štvrti, našli "predpokladané výbušné zariadenie".

Tamojšia televízna stanica Beteve informovala, že príslušné orgány pláž z bezpečnostných dôvodov evakuovali a ľuďom povedali, aby do mora nevstupovali. Stanica s odvolaním sa na nemenované zdroje ďalej uviedla, že pravdepodobne ide o bombu z čias španielskej občianskej vojny.

Podľa súkromnej tlačovej agentúry Europa Press polícia nepotvrdila, z akého obdobia zariadenie pochádza, avšak dodala, že "nepochádza zo súčasnosti". Zariadenie sa nachádza pod hladinou v trojmetrovej hĺbke a zhruba 25 metrov od pláže.

Po evakuácii vyslali na miesto nálezu potápačov, aby výbušné zariadenie zneškodnili, dodala Europa Press.

Pláž bola v čase evakuácie údajne plná ľudí, pričom teploty dosahovali až 30 stupňov Celzia.