Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 22. máj 2024Meniny má Júlia a Juliána
< sekcia Zahraničie

Spoločnosť Disney čiastočne otvorila svoje rekreačné stredisko

Spoločnosť Walta Disneyho v Šanghaji, archívna foto. Foto: TASR/AP

Hoci samotný zábavný park Disneyland zostáva pre šíriaci sa koronavírus zatvorený, nákupná zóna Disneytown s obchodmi a reštauráciami obnovila čiastočnú prevádzku.

Šanghaj 9. marca (TASR) - Čínsku rekreačnú oblasť Shanghai Disney Resort v pondelok po vyše mesačnom zatvorení čiastočne znovu otvorili. Dôvodom neprístupnosti tohto strediska v čínskom najľudnatejšom meste od konca januára bolo šírenie nového koronavírusu. Informovala o tom tlačová agentúra AFP.

Hoci samotný zábavný park Disneyland zostáva zatvorený, nákupná zóna Disneytown s obchodmi a reštauráciami obnovila čiastočnú prevádzku. Súčasťou tejto zóny je aj park s jazerom a hotel. "Ide o prvý krok postupného znovuotvorenia celej rekreačnej oblasti," napísal Shanghai Disney Resort vo vyhlásení.

Čína v pondelok oznámila 40 nových prípadov nakazenia koronavírusom SARS-CoV-2 a 22 úmrtí, informovala agentúra DPA s odvolaním sa na čínsku Národnú zdravotnícku komisiu.

Celkový počet úmrtí v Číne sa zvýšil na 3119 a 80.635 ľudí je nakazených.

Z prípadov nákazy potvrdených v pondelok sa 36 vyskytlo v provincii Chu-pej, ktorá je vírusom najviac postihnutá. Prvé prípady nákazy zaznamenali koncom decembra 2019 práve v meste Wu-chan v tejto provincii.

Počty nových úmrtí a prípadov nakazenia v Číne postupne klesajú už niekoľko týždňov. Koronavírus sa však rozšíril do vyše 100 krajín sveta.