Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 28. máj 2024Meniny má Viliam
< sekcia Zahraničie

Stav dievčatka, ktoré našla matka živé v márnici, sa zlepšil

Dieťa rodičia nazvali Luz Milagros, čo znamená "zázrak svetla".

Buenos Aires 11. apríla (TASR) - Zdravotný stav predčasne narodeného argentínskeho dievčatka, ktoré najprv vyhlásili za mŕtve a potom našli nažive v márnici, sa dnes zlepšil.

Dieťa rodičia nazvali Luz Milagros, čo znamená "zázrak svetla". Jej matka padla v šoku na kolená, keď našla žijúcu dcéru v truhle 12 hodín po tom, ako ju po narodení vyhlásili za mŕtvu.

Prípad sa dostal na verejnosť v utorok. Päť zdravotníkov, ktorí mali s prípadom do činenia, suspendovali a začne sa oficiálne vyšetrovanie.

Dieťa hospitalizovali v tej istej nemocnici v meste Resistencia v provincii Chaco, kde 3. apríla predčasne prišlo na svet v šiestom mesiaci. Hoci sa zdravotný stav dievčatka zlepšil, stále je kritický.

Rodičia po pôrode a oznámení lekárov trvali na tom, že chcú dieťa ešte raz vidieť. "Išla som s manželom k malej truhle," povedala matka pre noviny La Voz del Chaco.

Pri otvorení truhly matka počula mrnčanie. V chladiacom priestore bolo už dieťa pokryté námrazou. Rodina chce voči nemocnici podniknúť právne kroky.