Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Zahraničie

Streľbu na univerzite v Las Vegas neprežili traja ľudia

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Približne 40 minút od nahlásenia streľby informovala polícia o ukončení krízovej situácie na univerzite. Neskôr oznámila, že našla podozrivého a ten je mŕtvy.

Las Vegas 7. decembra (TASR) - Traja ľudia utrpeli smrteľné strelné zranenia a jedna osoba je v kritickom stave po stredajšej streľbe v areáli Nevadskej univerzity v americkom meste Las Vegas. Oznámila to miestna polícia, informuje TASR podľa správy agentúry AP.

"Podľa našich vyšetrovateľov na mieste činu máme tri zosnulé obete a jednu ďalšiu obeť v kritickom stave v miestnej nemocnici," cituje Lasvegaskú metropolitnú políciu (LVMPD) agentúra AFP.

Polícia zasahovala pri streľbe v areáli Nevadskej univerzity v stredu okolo obeda miestneho času (21.00 h SEČ). Približne 40 minút od nahlásenia streľby informovala polícia o ukončení krízovej situácie na univerzite. Neskôr oznámila, že našla podozrivého a ten je mŕtvy. Polícia pritom nezverejnila identitu strelca a ani motív jeho útoku.

Viac informácií o streľbe polícia plánuje poskytnúť na plánovanej tlačovej konferencii, ktorá sa uskutoční v stredu poobede miestneho času.

Študenti a učitelia sa počas streľby zabarikádovali v učebniach a internátnych izbách v kampuse. Aj tri hodiny po streľbe však univerzita vyzýva ľudí, aby zostali v úkrytoch, pretože na mieste stále prebieha vyšetrovanie polície.

Mesto Las Vegas bolo v roku 2017 dejiskom jednej z najsmrteľnejších masových strelieb v USA, keď ozbrojený muž spustil paľbu na hudobnom festivale. Pri incidente vtedy zahynulo 60 ľudí.

K masových streľbám v USA prichádza často. V krajine je totiž v obehu viac zbraní než ľudí, pričom snahy o sprísnenie kontroly ich získania a držby už roky narážajú na odpor republikánov, zarytých obhajcov ústavného práva nosiť zbrane.