Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Zahraničie

Strelec zabíjal v nákupnom centre v Toronte

Ilustračné foto Foto: TASR

Očití svedkovia pre spomínané noviny uviedli, že páchateľ vystrelil 12-15 nábojov v stravovacej zóne obľúbeného zariadenia Eaton Center.

Toronto 3. júna (TASR) - Jeden muž zahynul a ďalší šiesti boli zranení, z toho dvaja ťažko, pri streľbe, ku ktorej došlo v nákupnom centre v kanadskom Toronte v sobotu okolo šiestej večer miestneho času (polnoc SELČ).

Kanadská polícia pokračuje v intenzívnom pátraní po strelcovi. Informovala o tom na internetovom portále kanadská televízia CTV s odvolaním sa na policajné zdroje.

Vyšetrovatelia na základe doterajších poznatkov predpokladajú, že išlo o cielenú akciu páchateľa na úteku, pri ktorej prišlo k ujme na zdraví i viacero nevinných ľudí. Vzhľadom na počiatočné štádium vyšetrovania motív predbežne nie je známy, kriminalisti však majú k dispozícii popis hľadanej osoby. V kauze doteraz nedošlo k zadržaniu žiadnych osôb. Vyplýva to z vyjadrení veliteľa torontskej polície Billa Blaira pre periodikum The Globe and Mail i kanadskú televíziu.

Očití svedkovia pre spomínané noviny uviedli, že páchateľ vystrelil 12-15 nábojov v stravovacej zóne obľúbeného zariadenia Eaton Center.

Obeťou streľby sa stal 25-ročný muž, ktorý zomrel na mieste činu. Medzi zranenými v kritickom stave bol aj 13-ročný chlapec a 20-ročný muž. Chlapcov zdravotný stav sa podľa informácií CTV zlepšil.

Incident vyvolal spomienky na streľbu v tom istom obchodnom centre na druhý sviatok vianočný v roku 2005. O život vtedy prišlo 15-ročné dievča a niekoľko ďalších ľudí bolo zranených. Streľbu pripísali aktivitám zločineckých skupín.